MERSİN / TARSUS - Ayşe Mirici Ortaokulu

TARİHÇEMİZ - Our History

Okulumuz daha önce Ayşe Mirici İlkoğretim Okulu olarak eğitim öğretim devam ederken 4+4+4 eğitim sistemi sonucunda ilkokul ve ortaokulların ayrılmasıyla İlköğretim okulu bahçesine yapılan yeni bina ile 2014 yılında Ayşe Mirici Ortaokulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuzun hemen hemen tamamı kendi bulunduğumuz hinterladdan gelen öğrencilerden oluşmaktadır. Okulumuzda anasınıflarımız da mevcuttur.

Oklumuz yeni bina olduğu için eğitim-öğretime uygun olarak geniş imkanları olacak şekilde tasarlanmıştır. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri sınıfı, Fen Bilimleri laboratuvarı, beden eğitimi dersi için giyinme odaları, Resim Atölyesi, Teknoloji Tasarım Derslikleri ve konferans salonu mevcuttur. Ayrıca okulumuzun ısıtması merkezi sistem klimayla yapılmaktadır.

At first our school was giving education as Ayşe Mirici Primary School but later with the new 4+4+4 educations system primary and secondary part seperated and another building is built in the garden in 2014. With the built of this school, we started our education as Ayşe Mirici Secondary school. Almost all of our students come from nearby hinterland. We also have Kindergarten classes at our school.

As our school has a newly built building, it has good facilities for education. There are ICT class, Science laboratory, fitting room for P.E classes, Art class, Technology and Design class and a conference hallat our school. Moreover, our school has a central air conditioning system for heating and cooling our classes.

Yayın: 02.11.2017 - Güncelleme: 01.07.2020 11:14 - Görüntülenme: 927